De munt, en bijzonder cadeau.
Op een nacht in 1986 schoot ik opeens rechtovereind in bed, klaarwakker. Ik had een droom gehad die zo echt was dat mijn leven er ingrijpend door zou veranderen. Ik zag mezelf op een hoge besneeuwde bergtop, en ik was niet alleen. Mijn handen rustten links en rechts op de schouders van twee vrienden die net als ik capes om hadden tegen de kou. We hadden lange blaashoorns waaruit diepe klanken voortkwamen.
Lees verder…

Ik weet nu wat geluk is
Een artikel uit Mijn geheim: een nieuw begin na regressietherapie.
Lees verder…

Huiswerk uit een vorig leven
Albert Toby spreekt in Jonas Magazine met Patricia.
Lees verder…

Traumaverwerking
Je kunt ervaringen meemaken in je leven die zo ingrijpend zijn, dat ze grote –veelal negatieve- invloed hebben op je functioneren. Deze ingrijpende, schokkende en/of extreme ervaringen kunnen variëren van een kort moment (ziekte of overlijden van jezelf of naaste, een ongeluk, gevecht of overval, lichamelijk of verbaal geweld, getuige zijn van iets vreselijks, even ergens niet opgelet – met alle gevolgen van dien) tot een langdurige periode (stress, ontslag, relatieproblemen, scheiding, opsluiting, misbruik – allerlei varianten, sexueel/psychisch/lichamelijk).
Lees verder…

Beeldenstorm
Geregeld verbaas ik me nog over het verrassingselement van beelden die tijdens een regressie omhoog komen. Zo staat me helder voor de geest hoe ik mijn eerste sessie inging met de gedachte dat ik wel eens in het Engeland ten tijde van Koning Arthur zou kunnen opduiken. Daar voelde ik me immers sterk toe aangetrokken en in de loop der jaren had ik er veel over gelezen en van gezien. De trilogie over Merlijn met titels als “The Hollow Hills”, “The Crystal Cave” en “The Last Enchantment” had ik ademloos beleefd.
Lees verder…

Subliminale boodschappen
In mijn werk als regressie-/reïncarnatieherapeut merk ik dagelijks hoe diepgaand de gevolgen kunnen zijn van oude programmeringen in het onderbewuste.
Veel problemen in het hier en nu zijn te herleiden tot traumatische ervaringen of momenten van bewustzijnsverlies, waarbij beladen dingen zijn gezegd waartegen op dat moment geen verweer mogelijk was.
Zulke woorden of opmerkingen (“Het is je eigen schuld!”, “Dat komt nooit meer goed”, “Niemand zal je geloven”, Als je het iemand vertelt, ga je eraan”) kunnen daarna een eigen leven gaan leiden in het onderbewuste, met alle nare gevolgen van dien.
Lees verder…

Kredietcrisis, de nieuwe religie
Zegt de bankier tegen de pastoor: ”Houdt U ze dom, dan hou ik ze arm.” Het is de clou van een oud grapje, uit de tijd dat geestelijken en notabelen nog echt aanzien hadden. Pastoors, las ik, behoren tot een uitstervend ras. Op het Franse platteland luidt inmiddels de noodklok. Dorpsparochies sluiten noodgedwongen de deuren. Van de kuddes gelovigen van weleer is weinig meer over dan wat verspreide schapen. Jongeren zijn weggetrokken door de lokroep van de grote stad, waar kerken dienst doen als discotheek.
Lees verder…