In mijn werk als regressie/reïncarnatietherapeut merk ik dagelijks hoe diepgaand de gevolgen kunnen zijn van oude programmeringen in het onderbewuste. Veel problemen in het hier en nu zijn te herleiden tot traumatische ervaringen of momenten van bewustzijnsverlies, waarbij beladen dingen zijn gezegd waartegen op dat moment geen verweer mogelijk was.

Zulke woorden of opmerkingen (“Het is je eigen schuld!”, “Dat komt nooit meer goed”, “Niemand zal je geloven”, “Als je het iemand vertelt, ga je eraan”) kunnen daarna een eigen leven gaan leiden in het onderbewuste, met alle nare gevolgen van dien. 

In dit artikel zal ik aantonen dat deze kennis op verontrustende wijze wordt misbruikt. In toenemende mate bombardeert de televisie ons met flitsende, razendsnelle beeldjes, die er vooral op gericht zijn om het onderbewuste te manipuleren. “Tv-programmering” heeft er een nieuwe betekenis bij: programmering van uw onderbewuste – via de TV.

Het artikel Verdraaid. De wereld op zijn kop gezet. De uitgebreide versie zoals deze wordt gepubliceerd in het tijdschrift Frontier Magazine uitgave december 2004.

Zie ook: Frontier Science Foundation

Het artikel Flitsend de toekomst in. Auteurs Huib Kraaijeveld en Albert Toby.

Overig materiaal – plaatjes en filmpjes

We hebben ook in kinderprogramma’s subliminale boodschappen ontdekt.
Van de zender KETNET ( België ) hebben we opnames gemaakt en een analyse gemaakt
Uitzending medio 2000: het artikel en het filmpje

Om aan te tonen dat we geen toevalstreffer hebben gescoord zijn hier de analyses van recente uitzendingen:
Uitzending 18 februari 2004 : het artikel en het filmpje
en
Uitzending 19 februari 2004: het artikel

(Digitale foto´s: Huib Kraaijeveld. Tekst: Albert Toby)

Dancevalley 2001 Subliminale beelden tijdens openluchtfestival. Tekst: Albert Toby