Brainwashpraktijken op KETNET
Dit is de toelichting op een kleine selectie uit de plaatjes van de KETNET-trailer, welke is uitgezonden medio 2000. Ook hier is de gebruikte methode omdraaiing en is de maker uitstekend op de hoogte van technieken voor Mind Control.

De eerste serie beelden vertoont allerlei etiketten met de wasvoorschriften voor:

 • strijken
 • een letter P in een cirkel: deze kleding niet zelf reinigen / stomen.
 • wassen op maximaal 30 graden met wolwasprogramma
 • niet chemisch reinigen (ook met het teken ondersteboven)

Vervolgens verschijnt een poppetje, dat met uitgestrekte handen in een cirkel staat. In vijf plaatjes zie je het poppetje rondraaien totdat het (letterlijk) helemaal op zijn kop staat. Na het een tijdje bestudeerd te hebben drong de betekenis tot me door. Hier wordt iemand gehersenspoeld (gebrainwashed) in een wasmachine, volgens een bepaald hersenspoel (was-) programma. Het wolwasprogramma refereert aan de leveranciers van wol: schapen. Aangezien er geen wollen trui maar een poppetje in de wasmachine zit, verwijst het naar mensen. Mensen als volgzame, onschuldige lammetjes. Hun wereldbeeld wordt via een programma op zijn kop gezet. Ik ben er vrijwel 100% zeker van dat de maker van dit filmpje de bedoeling heeft gehad om het begrip hersenspoeling grafisch vorm te geven.

Daartussendoor verschijnen nog twee series: De eerste is een”Jantje lacht”-gezicht dat in 3 plaatjes “Jantje huilt” wordt. Met andere woorden: hij verliest zijn vrolijkheid en wordt boos, verdrietig en gefrustreerd. De tweede is het yin-yang teken, dat in een serie van zeven plaatjes wordt rondgedraaid. Zeer kort samengevat: dit Oosterse symbool gaat over evenwicht en balans. Verstoord evenwicht kan tot ziekte leiden. Bij het zevende plaatje is het symbool omgedraaid. In samenhang met het voorafgaande: de hersenspoeling leidt tot verstoring van de balans en beïnvloedt de stemming van het kind negatief. (plaatje 7 van de serie laat het verstoorde yin/yang zien)

Dan volgt een andere serie van 16 plaatjes (hierboven): een vogel zit op een bloem. Hij heeft een banier in zijn bek met de tekst “Love”. Het ziet er onschuldig uit. Gaandeweg verandert dat: aan de rechterkant van het plaatje verschijnt achtereenvolgens:

 • de spoel van een magneet
 • een brandende sigaret
 • een doodshoofd met twee gekruiste botten eronder
 • symbool van een wasdroger
 • een draaiende spoel/tape
 • een gevarendriehoek
 • symbool voor alarmknipperlicht (uit de auto)
 • een omgepoolde batterij (het positieve en het negatieve worden omgedraaid)
 • een hamer en een sikkel (het symbool van de voormalige USSR; normaal en omgedraaid).

Vanaf het moment dat het doodshoofd in beeld verschijnt, laat de vogel de banier met”love” (liefde) los. Aan het eind van de serie is de vogel zijn vleugels (=vrijheid) kwijt.

De volgende serie van 20 plaatjes begint weer onschuldig: een bloem met een banier waarop ‘peace’ (vrede) staat. Rechtsonder verschijnt een pictogram van een mannetje en een vrouwtje, hand in hand. N.B. De gelijkenis met de plaatjes van Dancevalley 2001, elders in dit artikel, is verbluffend. De letters van het woord ‘peace’ (behalve de ‘p’), en de bloemblaadjes verdwijnen.

Vervolgens verschijnen achtereenvolgens in het groot (zie hierboven):

 • een brandende sigaret (3x)
 • een doodshoofd met twee gekruiste botten (piratenvlag, tevens symbool van de geheime Skull & Bones society waar zowel Bush jr., Bush sr. als huidig presidentskandidaat John Kerry lid van zijn. Toeval?)
 • een gevarendriehoek
 • een batterij met plus – en minpool (3x, bij het derde plaatje is de omdraaiing/ompoling compleet: min is plus en plus is min. Dit is hetzelfde thema als in de beelden van het andere programma: goed is slecht geworden en liefde wordt haat)
 • een hamer en een sikkel, 2x.
 • mannetje en vrouwtje uit elkaar, op roodgekleurde achtergrond. In eerste instantie dacht ik dat de sikkel als wapen was gebruikt en dat er bloed was gevloeid. Het zou kunnen, maar ik kan dit echter niet met zekerheid zeggen. Op het laatste plaatje lijken het stel weer bij elkaar te zijn, al volgt daarna weer een doodshoofd.

Daarna een serie van 11 plaatjes met allerlei handen/handafdrukken. Drie springen eruit. Vooral degene waarop een hand is te zien waarvan drie vingers gesloten zijn, maar met gestrekte pink en wijsvinger. Dit is een teken wat “de duivelshoorn” wordt genoemd. Het is een satanisch teken, en komt ook voor in bepaalde hardrock-scenes als begroetingssignaal. Hieronder zie je Bush dit gebaar met zijn hand maken tijdens zijn verkiezingscampagne in 2000. De andere twee zijn afbeeldingen van een hand met een gat erin. “Een gat in je hand hebben” is de uitdrukking voor niet met geld kunnen omgaan, meer uitgeven dan wat verantwoord is. Het doet me sterk denken aan de tekst in de ATE-serie: “Baby, baby grab what you can, do it now.”

De laatste serie bevat acht plaatjes. De bloem met het ‘peace’-banier verschijnt weer. De bloem verliest blaadjes. Een roodomrand hart wordt doorboord met een bloedrode pijl.

Einde filmpje.

Kinderen: welterusten.

Ouders: wordt wakker.

Albert Toby